Празничните дни, посветени на патрона на СУ „Сава Доброплодни“ –  град Шумен,  завършиха на 30.11.23 г. с тържествения концерт „Будни за доброто“.

 

На сцената на ДКТ „Васил Друмев“ талантливите ученици и преподаватели сътвориха вълнуващ музикално-танцов спектакъл. В началото на концерта прозвучаха думите на възрожденеца Сава Доброплодни: „Необходимо е да се намери такава система, че учениците да израснат като добри хора, които познават и обичат доброто и избягват злото“. След това изпълненията на участниците потопиха зрителите в красивия свят на изкуството. Възпитаниците на най-голямото училище в града споделиха, че следват заветите на своя патрон и остават будни за доброто, защото доброто е път, но по този път трябва да се върви всеки ден.

 

Училищната общност на СУ „Сава Доброплодни“ се присъединява към кампаниятаза набиране на средства в подкрепа на семейството на едно слънчево 8-годишно момиченце, което страда от детска церебрална парализа. Затова във фоайето на театъра беше поставена кутия, в която всички участници и гости на концерта имаха възможност да дарят за щастливото бъдеще на Ивон.