Със сребърен и бронзов медал допълниха колекцията си от отличия танцьорите от ТС „Луди млади“ към СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен, в който бяха включени ученици от 6. – 8. клас с разширено изучаване на хореография. На 13 май (петък) възпитаниците на хореографа г-н Борис Иванов взеха участие в XII Български национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2022“ и XXV Старопланински събор „Балкан фолк 2022“, които се проведоха в гр. Велико Търново в рамките на Музикални празници „Евро фолк“ – Светът е телевизия.

 

Освен дипломите и медалите от XII Български национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2022“, младите изпълнители бяха удостоени и с почетна грамота като носители на Почетния знак на XXV Старопланински събор „Балкан фолк 2022“.

 

Музикалните празници се провеждат в различни европейски градове и държави през цялата 2022 година и сa под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF. Характерна особеност на Музикалните празници „Евро фолк“ е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника. Най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни телевизии в България и по сателитните телевизии Родина ТV и T.TV.I., както и по Интернет телевизия EuroFolkTV.