Отново призови места за наши ученици от XХVІІ Национален конкурс за млади изпълнители на добруджански народни песни и на кавал „Иван Георгиев 2024″, който се проведе на 11 май. Конкурсът е включен в програмата на Министерството на културата за Закрила на деца с изявени дарби. Изпълнителите бяха оценявани от жури, съставено от преподаватели от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив. Сред участниците – млади дарования от цяла България, на сцената се изявиха и ученици от СУ „Сава Доброплодни” – гр. Шумен, които представиха достойно своето училище и завоюваха престижни награди:
С 1-ва награда – лауреат и парична премия бе отличена Аделина Георгиева от 6.б клас, с преподавател Антония Георгиева (2-ра възрастова група).
2-ра награда – лауреат и парична премия за Румен Георгиев от 5.д клас, с преподавател Дарина Бошнакова (2-ра възрастова група).
2-ра награда – лауреат и парична премия за Славея Яворова от 9.в клас, с преподавател Янка Димитрова (3-та възрастова група).
2-ра награда – много добро представяне за Доника Шикова от 4.в клас, с преподавател Янка Димитрова (1-ва възрастова група).
Поощрителна награда за Тианна Димова от 5.д клас, с преподавател Дарина Бошнакова (2-ра възрастова група).