Своята първа самостоятелна изложба подреди на 28 юни в двора на СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен Никол Николова – ученичка от 9.б клас, профил Изобразително изкуство. Творбите от експозицията са рисувани в продължение на една учебна година, а провокацията идва от скицника и маркерите, подарени ѝ от нейните родители.

 

Никол рисува от малка и впечатлява всички с изобилието на дракони и фантастични същества, родени от въображението ѝ и пресътворени на белия лист. Затова, когато трябва да решат къде да я запишат в първи клас, родителите ѝ не се колебаят и избират паралелката с изобразително изкуство на СУ „Сава Доброплодни“.

 

Днес Никол вече има ясна концепция какво иска да постигне като творец – мечтае да се развива като дизайнер на герои за компютърни игри.

 

Фентъзи герои, с глави на животни и човешки тела, това е светът на Никол. В него виждаме рисувани с много прецизност детайли и експресивни, действащи, живи, изрисувани с акварелни моливи образи в различни състояния, неонови полета, светкавици. Винаги различна и нестандартна, овладяваща и експериментираща с разнообразни техники и материали за рисуване, под молива ѝ излиза цяла галерия от герои. ,,Като хвана молива и на момента започвам да измислям героя и неговото състояние“ – казва Никол.

 

Талантливата млада художничка създава не само традиционни картини на хартиен носител,  но и професионални, ефектни дигитални творби, демонстриращи умения за работа с графични програми, така необходими за един съвременен творец.