200 години от рождението на своя патрон отбелязва през тази седмица СУ „Сава Доброплодни“. Проявите, посветени на патронния празник, стартираха още на 26 ноември, когато най-малките ученици получиха своето посвещение в доброплодство. За новоприетите петокласници вълнуващото приемане в редиците на най-голямата училищна общност в Шумен бе в платформата Teams.

 

С виртуално откриване на подредената в училищната галерия изложба от рисунки и снимки „Училището през моя обектив“ започна наситения със събития понеделник (30 ноември). „Един споделен свят“ е заглавието, което учениците от Vб клас и тяхната класна ръководителка Любов Кула избраха, за да разкрият усета си към красивото чрез представянето на своите картини в артпространството на третия етаж.

 

Денят продължи с нетрадиционно осъществената традиционна викторина между седмите класове. „Нашият начин да вплетем в едно конкурентния дух и почитта към Сава Доброплодни“ бе надсловът на интерактивната онлайн игра, в която учениците заявиха познаването на живота и уважението си към делото на будителя.

 

В деня на патронния празник – 3 декември, ученици от VІІІа клас ще поднесат цветя пред паметната плоча на Сава Доброплодни до НЧ „Добри Войников“.

 

Кулминацията на събитията тази година ще бъде в тържествения час на класа с премиерното представяне на филма „Пътят на Доброто“ – творение на училищния екип, осъществяващо връзката между минало, настояще и бъдеще, защото СУ „Сава Доброплодни“ е училище с минало, богато на спомени; училище с настояще, изпълнено с предизвикателства; училище, в което израства бъдещето.

 

Приветствие на д-р Албена Иванова-Неделчева – Директор на СУ „Сава Доброплодни“ по повод отбелязване на 200 години от рождението на Сава Доброплодни

 

 

 

www.bnr.bg – интервю на Миглена Стефанова с Катя Димитрова – учител по български език и литература.