За 11 поредна  година  САВА АКАДЕМИЯ  отличи най-добрите ученици в различни области на науката и знанието. На тържествена церемония бяха наградени онези млади хора, които са водени от любознателността и амбицията си и знаят накъде са тръгнали. Разбрали са, че правилно поставената цел е наполовина постигната. И по-важно е, че тази цел не ги плаши, а ги вдъхновява. Наградите бяха връчени в няколко категории: Хуманитарни науки, Природни науки, Изкуства и спорт, Гражданска доблест за добротворство и приз за Колективна награда.

 

Отличията са признание за изявите на най-добрите, спечелили призови места в национални и международни състезания, признание за труда и всеотдайността на учителите, за безусловната подкрепа на училищното ръководство на СУ „Сава Доброплодни“.

 

Гости на церемонията бяха представители на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ – проф. д-р Георги Колев (ректор), проф. д-р Чавдар Сотиров (заместник-ректор), проф. Вежди Хасанов (декан на Факултета по математика и информатика), проф. д-р Ростислава Тодорова-Енчева (преподавател в катедра Технологично образование, предприемачество и визуални изкуства); Даниела Савчева – началник на отдел „Образование, наука и развитие“ в община Шумен; старши експерти от Регионалното управление на образованието – Таня Боянова и Даринка Бойчева.

 

Вечерта се превърна в празник за всички, които вървят по пътя  на успеха и знаят, че той е изпълнен с предизвикателства и с емоции,  но най-голямото приключение е да живееш живота на своите мечти.