Средно училище „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен се включи в Панорама на средното образование, която се организира от Регионалното управление на образованието – Шумен.

Гимназисти показаха възможностите, които предоставя нашето училище в паралелките след 7. клас:

 

ПРОФИЛ „СОФТУЕРНИ И ХАРДУЕРНИ НАУКИ”
с интензивно изучаване на английски език

Учениците използват най-новите технологии в обучението. С помощта на своите учители създават роботизирани проекти и участват в национални и международни състезания.

 

ПРОФИЛ „ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО”
с интензивно изучаване на английски език

Учениците изучават различните стилове и се запознават с техниките в изобразителното изкуство като рисуване, живопис, скулптура, графика и дигитално изкуство. Техни творби често красят художествени галерии не само в града, но и в страната и чужбина.

 

ПРОФИЛ „МУЗИКА”
с интензивно изучаване на английски език

Обучението по музика предоставя възможност за индивидуално изучаване на музикални инструменти: пиано, цигулка, акордеон, китара, ударни инструменти и народни инструменти – кавал и гайда и възможност за индивидуално обучение по народно, поп и джаз пеене. Музикантите са носители на редица отличия от национални и международни конкурси.

 

ПРОФЕСИЯ „ТАНЦЬОР”
СПЕЦИАЛНОСТ „БЪЛГАРСКИ ТАНЦИ”
с интензивно изучаване на английски език

Учениците придобиват знания за българския фолклор, изучават танци от различни етнографски области. Представят българското танцово изкуство в страната и извън нея.

Още за приема и сроковете за кандидатстване може да откриете в следния линк:

https://shortly.bg/hbmD0