Още едно стъпало към успеха изкачи малкият гайдар Александър Веселинов от 1.в клас в СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен. При огромна конкуренция в своята категория, Александър, подготвян от своя преподавател Мирослав Минчев, завоюва 3-то място в XXII Национален конкурс за гайдари и инструментални камерни състави „Вълшебни ритми” 2024 – гр. Нови пазар.

Събитието е част от календара на Министерството на културата и се провежда под патронажа на кмета на община Нови пазар – Георги Георгиев. Тази година в конкурса са участвали над 150 гайдари от Нови пазар, Шумен, Добрич, Варна, Девня, Провадия, Долни чифлик, Дулово, Плевен, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Котел, Несебър, Бургас, Лясковец и с. Константиново. Целта на формата е да издирва и популяризира талантливи дарования, посветили се на фолклорното изпълнителско изкуство, да стимулира високо професионално майсторство и художествен вкус. Традиционно събитието се превръща в  средище за обмяна на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорни изпълнители.

Националният конкурс за гайдари и инструментални камерни състави „Вълшебни ритми“ Нови пазар е единственият по рода си на Балканския полуостров и е едно безценно преживяване за децата и младите хора, позволявайки им да се свържат с културното си наследство и да разпалят интереса към народното творчество.