Тази събота и неделя Националната олимпиада по информационни технологии и Националното състезание по компютърно моделиране събраха в Шумен младите надежди на българското програмиране. 283 ученици от цяла България дойдоха в града ни, за да покажат знанията си и да демонстрират уменията си.

 

В центъра на това паметно за града ни събитие бе и СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен – домакин на Националното състезание по компютърно моделиране, в което взеха участие 108 ученици от III и IV клас от всички области на България.

 

Гордостта от делегираното доверие за организирането на такъв престижен форум бе удвоена от резултатите на възпитаниците ни от финалния кръг на юбилейната XX Национална олимпиада по информационни технологии. В конкуренция със 175 ученици от V до XII клас от 25 области възпитаниците на Мадлена Станчева, Лейля Басриева, д-р Ангел Ангелов, Захари Николов и Славка Михайлова завоюваха две първи, едно второ, две трети и едно четвърто място.

 

 

V – VII клас

1-во място за Димитър Камбуров и Павел Арсов, категория „Мултимедийни проекти“, проект „Невидима дъга”

1-во място за Витомир Георгиев (СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен) и Сияна Костадинова (ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“), категория „Интерактивни проекти“, проект „Цветен свят“

2-ро място за Синем Мюмюн и Симона Темелкова, категория „Мултимедийни проекти“, проект „Рускознайко“

3-то място в индивидуалното класиране за Димитър Камбуров

4-то място в индивидуалното класиране за Витомир Георгиев

 

XIXII клас

3-то място за Мартин Цолов и Ивайло Димитров, категория „Съвременни системи за визуална информация“, проект „На четири лапи из България“

 

Успешно защитени проекти и отлично представяне за:

–  Божидара Жечева и Алейна Реджебова в категория „Мултимедийни проекти“ (V – VII клас)

–  Ая Атипова и Алейна Чолакова в категория „Интерактивни проекти“ (V – VII клас)