Запазен знак на ОУ Сава Доброплодни. При клик, връзката води до началната страница на сайта
Надпис, част от логото на ОУ Сава Доброплодни. При клик, връзката води до началната страница на сайта
BG EN
Лого на ОУ Сава Доброплодни. При клик, връзката води до началната страница.
Logotype of Sava Dobroplodni School. When clicked it will redirect you to the home page.
BG EN
ЗА УЧИЛИЩЕТО УЧЕБНА ДЕЙНОСТ ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ НОВИНИ КОНТАКТИ
Cambridge – Оторизиран подготвителен център
Прием и преместване на ученици в Сава Доброплодни
Линк към апликацията Електронен Дневник
Новини
Виртуална разходка на училището.

Народен хор при СУ „Сава Доброплодни“

Народният хор е основан с откриването на паралелките с профил „Музика“ към СУ“ Сава Доброплодни“. През годините на своето съсществуване хорът е под ръководството на различни диригенти. От 2011г. ръководител на състава е Веселка Антонова. В репертоара на хора са застъпени партитури от различни фолклорни области на България.

 

През 2013г. съставът е удостоен с I награда от VI национален фолклорен конкурс за народни изпълнители в гр. Русе, където е оценяван от жури в състав: именитата народна певица Валя Балканска, гайдарят й Петър Янев и проф. акад. Милчо Василев, понастоящем ректор на АМТИИ, гр. Пловдив. Народния хор е носител и на III награда от НФК „Орфееви таланти“, гр. Пловдив през 2017г. Съставът участва активно в училищни и общоградски мероприятия, където доказва своя професионализъм.

 

Веселка Антонова е родена в гр. Шумен. Завършва средното си образование в СУ „Сава Доброплодни“ в музикална паралелка с интензивно изучаване на английски език. През 2010г. завършва бакалавърска степен със специалност „Изпълнителско изкуство“ в АМТИИ, гр. Пловдив. През последния семестър на обучението си има възможността да се обучава по програма „Еразъм“ в Датската музикална академия „Карл Нелсон“. Като своя мисия успешно разпространява българския фолклор, в частност вокалното изкуство, ръководейки камерна формация за български народни песни. През 2011г. придобива магистърска степен, специалност „Медийно музикално редакторство“ отново в академията в Пловдив. През 2011г. Веселка Антонова е назначена като преподавател по музикални дисциплини в СУ „Сава Доброплодни“ , като поема и ръковдоството на народния хор. Нейни ученици са лауреати на много конкурси за фолклорни таланти.