ЗА УЧИЛИЩЕТО УЧЕБНА ДЕЙНОСТ ДОКУМЕНТИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ ПРОФИЛ НА КУПУВАЧА НОВИНИ КОНТАКТИ

Народен хор при СУ „Сава Доброплодни“

Народният хор е основан с откриването на паралелките с профил „Музика“ към СУ“ Сава Доброплодни“. През годините на своето съсществуване хорът е под ръководството на различни диригенти. От 2011г. ръководител на състава е Веселка Антонова. В репертоара на хора са застъпени партитури от различни фолклорни области на България.

 

През 2013г. съставът е удостоен с I награда от VI национален фолклорен конкурс за народни изпълнители в гр. Русе, където е оценяван от жури в състав: именитата народна певица Валя Балканска, гайдарят й Петър Янев и проф. акад. Милчо Василев, понастоящем ректор на АМТИИ, гр. Пловдив. Народния хор е носител и на III награда от НФК „Орфееви таланти“, гр. Пловдив през 2017г. Съставът участва активно в училищни и общоградски мероприятия, където доказва своя професионализъм.

 

Веселка Антонова е родена в гр. Шумен. Завършва средното си образование в СУ „Сава Доброплодни“ в музикална паралелка с интензивно изучаване на английски език. През 2010г. завършва бакалавърска степен със специалност „Изпълнителско изкуство“ в АМТИИ, гр. Пловдив. През последния семестър на обучението си има възможността да се обучава по програма „Еразъм“ в Датската музикална академия „Карл Нелсон“. Като своя мисия успешно разпространява българския фолклор, в частност вокалното изкуство, ръководейки камерна формация за български народни песни. През 2011г. придобива магистърска степен, специалност „Медийно музикално редакторство“ отново в академията в Пловдив. През 2011г. Веселка Антонова е назначена като преподавател по музикални дисциплини в СУ „Сава Доброплодни“ , като поема и ръковдоството на народния хор. Нейни ученици са лауреати на много конкурси за фолклорни таланти.