Преподавателите по български език и литература от СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен – Нора Баланска и Катя Димитрова, са единствените учители от област Шумен, чиито авторски дигитални ресурси са включени в първото издание на „Алманах на българското електронно образование“. Успехът е резултат от спечелването на Националния конкурс за електронни образователни материали, иницииран от образователната онлайн платформа „Знам.бе“ в началото на лятото. Идеята на организаторите е провокирана от желанието им да подпомогнат повишаването на нивото на достъпното и качествено учебно съдържание за всички.

 

За своя професионализъм отличените филоложки получават награда от „СофтУни“ под формата на безплатен достъп до образователен курс по избор през 2022 година и едногодишна онлайн карта от ISIC Bulgaria , а материалите им ще бъдат публикувани в предстоящото печатно издание на „Алманаха“, което ще се осъществи с помощта на Telelink.

 

Най-ценна за учителките обаче се оказва поканата да направят съвместно с организаторите на конкурса по един дигитален интерактивен урок, в който авторските им идеи да бъдат технически обезпечени от професионалните умения на специалистите. Готовите уроци ще бъдат публикувани и достъпни за всички в платформата znam.be.