С две първи места се завърнаха от XVIII Музикален фестивал „Фолклорен изгрев“ (състоял се на 16.04.2022 г. в Grand Mall Варна) ученици от хореографските паралелки на СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен.

 

За първокласниците с художествени ръководители Ростислав Борисов и Галина Колева и класен ръководител Свилена Балабанова това беше не просто първо конкурсно участие, завършило с напълно заслуженото първо място в направление „Танцово изкуство“, възрастова група 3 – 7 години, но и първо качване на сцена. Със своето представяне малките танцьори дадоха заявка да бъдат достойни продължители на хореографската традиция в СУ „Сава Доброплодни“.

 

Не по-малко горд със своите възпитаници е и художественият ръководител на ТС „Луди млади“ Борис Иванов. Подновеният с учениците от 6.е клас състав демонстрира на журито с председател проф. акад. Милчо Василев – художествен ръководител на Фолклорния ансамбъл при АМТИИ – гр. Пловдив, пред чиито очи играе за пореден път, израстване в танцувалното си майсторство и завоюва първо място в своята изпълнителска възрастова група. Удовлетворението на г-н Иванов обаче е двойно, тъй като един от художествените ръководители на първокласниците – г-н Ростислав Борисов – е негов бивш ученик и настоящ колега. Двойно е щастието и на г-жа Колева, под чието наставничество шестокласниците са направили първите си танцови стъпки преди повече от 5 години.

 

Художествените ръководители на двата състава благодарят на възпитаниците си за вложеното старание, а на родителите им – за безрезервната подкрепа.