Александър Брезин от VI а клас на СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен е отличен с първо място в раздел „Литературни творби“ на VII Международен културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“.

На официалната церемония по награждаване на спечелилите участници, състояла се на 3 юли в салона на Народно читалище „Развитие 1874“ в град Велики Преслав, Александър получи грамотата си от г-жа Милена Димитрова – главен експерт в кабинета на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, под чийто патронаж се провежда форумът. Конкурсът си поставя за цел още да насърчи интереса на младото поколение към културно-историческото наследство на Велики Преслав и да изтъкне значението на българската писменост и култура във формирането на европейската и световна култура.

В тазгодишното му издание са взели участие близо 500 деца и ученици от 15 държави. Стихотворението в акростих на нашия възпитаник бе откроено сред 80-те литературни творби в раздела си, а г-жа Димитрова му пожела да продължава да носи у себе си творческото вдъхновение, подтикнало го към създаването му.