Благотворителен концерт, организиран съвместно с ученици от СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен и Народно читалище “Напредък – 1920” – с. Царев брод, ще се състои на 9 декември 2023 г. от 16:00 часа в сградата на читалището.

Концертът има мисията да подкрепи семейството на 8-годишната Ивон, която страда от детска церебрална парализа и аксонална сензо-моторна полиневропатия. Казано с други думи – на едно слънчево малко момиченце трябва да се даде шанс да проходи, като се оперира в Ортопедична болница „Шпайзинг” във Виена. Сумата за операцията и последващата рехабилитация е непосилна за семейството на Ивон.

Училищната общност на СУ „Сава Доброплодни“ изразява своята съпричастност към тяхното страдание, присъединявайки се към кампанията за набиране на средства с три инициативи. Първата от тях е концертът, с който доброплодците ще отбележат своя патронен празник на 30 ноември 2023 г. от 18:30 часа. Във фоайето на ДКТ „Васил Друмев“, където ще бъдат поставени дарителски кутии,  участниците и гостите на музикално-танцовия спектакъл ще могат да дарят „щастливо бъдеще за Ивон“.

На 9 декември възпитаници от музикалните паралелки на училището ще вземат участие в концерта в с. Царев брод, билети за който могат да бъдат закупени от читалището в селото или в „Ордовак маркет“.

На Ивон ще бъде дарена и сумата, събрана от традиционния за училището коледен благотворителен базар.

Ако желаете да помогнете на едно дете да получи необходимите за щастието му грижи, посетете и споделете нашите инициативи. Информация за състоянието на Ивон и възможностите за директно дарение може да получите и на страницата, създадена от нейния баща – https://pavelandreev.bg/campaign/shtastlivo-badeshte-za-ivon.