СУ „Сава Доброплодни“ кани своите 1400 възпитаници и техните родители да споделят вълнението от първия учебен ден. Тържественото посрещане на 97-те първокласници, 173-те петокласници и 104-те осмокласници на най-голямото и най-цветното шуменско училище е насрочено за 9:30 ч.

Най-вълнуващ, разбира се, ще е денят за четирите паралелки първокласници, техните родители и класните им ръководителки – г-жа Денкова, г-жа Кръстева, г-жа Нинова и г-жа Минчева. В украсените с много любов училищен двор и класни стаи най-малките възпитаници на училището ще бъдат приветствани с добре дошли в училищната общност на доброплодците, а техните по-големи съученици ще им връчат символичния ключ на знанието. За празничното настроение на ученици, родители и гости ще допринесат изпълненията на талантливи млади музиканти и танцьори, подготвяни от педагозите в училището.

И през настоящата учебна година СУ „Сава Доброплодни“ ще  следва мисията си да формира най-важното – бъдещето на България – чрез изкуство и наука. Запазват се традициите в изучаването на музиката, изобразителното изкуство, хореографията, чуждите езици и информационните технологии.