Скъпи ученици,

Уважаеми колеги,

Уважаеми родители,

 

Днес е 15 септември, празник, който посвещаваме на тържеството на духа и знанието. Празник, който е символ на почитта на българина към всеобщата просвета, който събира в едно безгрижието на младостта и опита на мъдростта.

В настоящите времена на изпитание всички ние разбрахме, че никой и никога няма да замени общуването в класната стая.

Затова този първи учебен ден е специален!

 

Мили първокласници,

Днес Вие правите своята първа малка крачка по безкрайния път на Вашата самостоятелност. Този ден ще Ви срещне с непознатото, новото, неочакваното.

Мислете творчески, бъдете любопитни и вяравайте, че можете да постигнете всичко.

 

Скъпи ученици,

Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му в областта на изкуствата и науката. Не губете вяра в силата на знанието, защото само с негова помощ може да се промени съвременният свят. Вярвайте в собствените си сили и заедно с учителите и семействата си преодолявайте предизвикателствата на настоящето. Вярвайте на учителите си, защото те ще ви направят не само по-образовани, но и по-добри хора.

Не преставайте да преследвате мечтите си!

 

Уважаеми родители,

Благодарим Ви за оказаното доверие! Вие сте важна част от нашата училищна общност и единствено с обединени усилия можем да устоим на днешните предизвикателства.

Само така успехът ни е гарантиран и нашите деца ще израстнат талантливи, знаещи и подготвени за живота!

 

Уважаеми колеги,

Пожелавам Ви много сили и творческо дръзновение в трудния, но благороден път. Добрите дела се постигат само с труд, всеотдайност и истинско вдъхновение.

Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преборите всички трудности. Нека уважението и любовта на учениците ни бъдат най-ценният дар за труда ни!

 

На добър час!

 

Д-р Албена Иванова-Неделчева

Директор на Средно училище „Сава Доброплодни”, гр. Шумен