С две първи и две втори места допълниха непрестанно растящата колекция от награди музикалните таланти на СУ „Сава Доброплодни“ след участието си през месец август 2020 г. във II Музикален виртуален конкурс „Аз уча музика“ – 2020, организиран от Арт студио „Белият делфин“ и сайта за музика „Аз уча музика“.

 

Конкурсът се реализира в два тура. За първия тур участниците от различните направления (поп и джаз пеене, класическо пеене, народно пеене, инструментална музика – класика, инструментална музика – народна, композиция на инструментално произведение, композиция на песен) изпращаха видеоматериали със свое демо изпълнение. Одобрените бяха допуснати до втория тур, по време на който видеоматериалите се качват в канала на конкурса в YouTube. Местата в класирането, обявено на 30 ноември, са разпределени според броя на гледанията, харесванията и коментарите за всеки клип.

 

Участниците от СУ „Сава Доброплодни“ в направление Народно пеене Полина Боянова от IXв клас с преподавател Димитричка Илиева и Никол Иванова от IXв клас с преподавател Веселка Антонова бяха класирани съответно на първо и второ място. Като най-добро от виртуалната публика бе оценено и съвместното им изпълнение като дует „Анима“.

 

Под ръководството на вокалния педагог Антония Божинова Никол се яви и в направление Поп и джаз пеене, където спечели второ място.

 

За качествената подготовка на учениците си г-жа Илиева, г-жа Антонова и г-жа Божинова получиха Диплом за високи професионални постижения в областта на музикалната педагогика.