С песни и стихотворения на български и руски поети и композитори ученици от СУ „Сава Доброплодни“, изучаващи руски език, взеха участие в XVI Международен ученически фестивал „Заедно в ХХІ век”. Форумът се организира от Фондация „Устойчиво развитие за България” и Организационен комитет с участието на: Синдиката на българските учители, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Националния дворец на децата, Сдружение на приятелите на Русия „Ал. Невски”, Координационния съвет на руските съотечественици в България, Представителството на Россътрудничество в България – Руския културно-информационен център, Союз друзей Болгарии – Москва под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Целта на фестивала е да бъде повишен интересът на децата и младежите, които с помощта на своите родители и учители да се запознаят с многовековната история и настоящото сътрудничеството както между България и Русия, така и между България и други приятелски страни, да осмислят важността на диалога, приятелството и солидарността в борбата за мир.
За участието им в XVI Международен фестивал „Заедно в ХХІ век” учениците: Магдалена Младенова Гинева- 3г кл. , Берин Еролова Алиева – 5а кл., 3. Александра Антонова Маринова – 9а кл., Радина Велизарова Радоева – 9а кл., Полина Боянова Боянова – 9в кл., Никол Ивайлова Иванова- 9в кл., Георги Йорданов Йорданов – 10в кл., Станимира Росенова Младенова – 11в кл., Мина Ивайлова Илиева и Рада Ивайлова Илиева – 7б кл. и 11в кл. бяха удостоени с Дипломи, а тяхната преподавателка по руски език г- жа Татяна Прашанова получи Диплом за приноса ѝ в подготовката на младите таланти.