От 15 до 19 август 2022г. се проведе AI4Good Incubator, в който ученичката Алейна Йозаева Реджебова от 6. клас с разширено изучаване на информационни технологии и математика взе участие. Тя бе одобрена да участва безплатно, и не заплати сумата от 250 евро.

 

AI4Good Incubator е среда за сътрудничество със спонсори Capgemini и Sage, в която участници от различни националности може да работят върху идея за проект, вдъхновена от предизвикателствата на ЦУР на ООН с подкрепата на експерти от индустрията. Не само, че е забавно място да научат за изкуствения интелект, но тийнейджърите ще научат как да разработват свои продукти и да ги представят пред експерти на демо Деня!

 

Участниците в TeensinAI4good22 направиха голямо впечатление на своите ментори. Тези любознателни млади умове работиха неуморно, за да разработят свои собствени продукти за справяне с климатичните промени . Виртуална стая, пълна с млади хора, накара всеки да погледне по различен начин на света. Тазгодишната тема за #InternationalYouthDay беше „Солидарност между поколенията: създаване на свят за всички възрасти, изградете по-добро бъдеще”.

 

На 19 август 2022 г. участниците в AI4Good Incubator представиха своите продуктови идеи пред екип от експерти на Demo Day, Ann Ledwith, директор на инженерството в Sage, Vincent De Montalivet, Data for Net zero Offer лидер на Capgemini и Таня Ахмед, изпълнителен директор (VP) в Goldman Sachs.

 

Отборът на Алейна бе класиран на второ място. Поздравления! Гордеем се, че имаме такива амбициозни, знаещи и можещи ученици.